وي با اشاره به برگزاري هر ساله آئين مراسم طشتگذاري در ايام محرم و صفر به منظور پاسداشت شهادت حضرت امام حسين(ع) و ياران با وفاي وي در دشت کربلا، افزود: اين آئين ويژه استان اردبيل نشانه بيعت با امام حسين، امر ولايت و نيز نشانه ايثار و فداکاري ياران آن امام مظلوم در راه برقراري حکومت اسلامي است.
اين مقام مسوول منظر طبيعي کوه سبلان، نگاه فرهنگي به زندگي کوچ عشاير دامنههاي اين کوه، رويشگاه گونههاي متنوع گياه، صخرههاي سنگي، درياچه منحصر به فرد، آبهاي گرم و سرد معدني، گونههاي مختلف حيواني، لقب مقدسترين کوه ايران و پيوند آن با پيامبر را از مشخصههاي ثبت اين منظر طبيعي، فرهنگي، تاريخي در فهرست آثار ملي کشور عنوان کرد.
ندايي قدمت اين اثرطبيعي را مربوط به دوره ائوسن بيان کرد که مخروطهاي اوليه آن ناشي از فعاليتهاي مراحل بعدي به ترتيب در پليوسن و کواترنر است.
وي اضافه کرد: همچنين نامزدي اين اثر طبيعي فرهنگي براي ثبت جهاني در فهرست ميراث طبيعي در دستور کار قرار دارد.
مدير کل ميراث فرهنگي استان اردبيل، اين منطقه را از ابعاد مختلفي داراي ارزش و اعتبار براي گردشگري دانست و بيان داشت: اين منطقه انواع گردشگر از جمله گردشگري طبيعي، ورزشي، فرهنگي، مذهبي، گردشگري روستايي و عشايري و سلامت و درمان را ميتواند با سلايق مختلف جذب کند.
وي با بيان اينکه خانه قجري صدرالممالک اردبيل در راستاي معرفي و حفظ آثار تاريخي استان و کشور به ثبت رسيد، بيان داشت: اين مجموعه تاريخي توسط ميرزا نصراله صدرالممالک به عنوان يکي از اديبان و رجال سياسي دوره ناصرالدين شاه ساخته شد.
ندايي اين خانه را داراي ويژگيهاي خاص هنري و تاريخي توصيف کرد و گفت: تاکنون بيش از دو هزار و 500 اثر تاريخي در استان اردبيل شناسايي شده که از اين شمار بيش از يک هزار اثر در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است.
119/
انتهای پیام/